Milieuvriendelijk leven én gezond en fit leven. Kan dat? Dat ligt eraan hoever je wilt gaan. Veel is mogelijk. Hieronder geef ik een aantal tips!

Probeer zoveel mogelijk vegan/plantaardig te leven

Dat houd in: Geen dierlijke producten, waaronder: Geen vlees, vis of gevogelte, geen schelp- of schaaldieren, geen zuivelproducten, geen ei, geen honing. Als vegan trek je dit door in je levensstijl en gebruik je onder andere ook geen wol, leer, dons enzovoorts.

Zoek eens wat gerechten op of kijk op instagram voor plantaardige recepten. Aanrader: Zoek op instagram naar @plantd.co, @veganbowls of @smoothiebowls.

Gebruik zo min mogelijk wegwerpplastic

  • Swap je wegwerp plastic flessen voor herbruikbare van duurzaam plastic, rvs of glas.
  • Weiger rietjes of gebruik een rietje van metaal die je eventueel zelf kan meenemen. (Te koop bij onder andere Dille & kamille)
  • Koop minder kant- en klaar maaltijden en haal minder vaak eten af.
  • Neem je eigen tassen en zakjes mee naar de supermarkt of markt
  • Schrijf op wat je allemaal weggooit. Dat geeft inzicht in je afval en je plastic gebruik en als je bewust bent van wat je gebruikt, kan je het ook veranderen.
  • Lees het boek “Het zero waste project”. Het boek is ook verkrijgbaar als ebook!

Gebruik minder synthetische stoffen

Helaas zijn de meeste soorten sportkleding gemaakt van synthetische stoffen. Je kan op zoek gaan naar katoenen sportkleding, maar dat is wel veel warmer. Je kan ook op zoek gaan naar tweedehands sportkleding. Op websites zoals United wardrobe en Vinted staat veel sportkleding en over het algemeen is tweedehandse kleding goedkoper dan nieuw. Zoek je favoriete merk en zoek op je juiste maat. Bestel en binnen no-time heb je je sportkleding in huis! Wel eerst even in de was gooien, maar daarna kan je fijn sporten in je favoriete sportkleding merk die je waarschijnlijk ook nog eens voor een leuk prijsje gescoord hebt!

Oh en gebruik vooral wat je hebt! Weggooien om andere spullen te kopen is alleen maar zonde en niet goed voor het milieu.

Liefs, Larissa van She loves fit

Larissa is een motivator en inspirator op het gebied van een gezonde levensstijl, gecertificeerd fitnesstrainer en Hoop Love Coach. Ze eet plantaardig, hoepelt en wandelt graag en houd van een gezond en gelukkig leven.

Larissa is een motivator en inspirator op het gebied van een gezonde levensstijl, gecertificeerd fitnesstrainer en Hoop Love Coach. Ze eet plantaardig, hoepelt en wandelt graag en houd van een gezond en gelukkig leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *