Mijn grote vraag is: Waarom halen zoveel vrouwen zichzelf naar beneden?

Vandaag zag ik een vrouw op Facebook die een foto van zichzelf had geplaatst in ondergoed en niet tevreden was over zichzelf. (Dit was in een afvalgroep, niet zomaar openbaar geplaatst.) Ze schreef dat ze zich onzeker voelde over haar lovehandles, omdat het te breed was volgens haar en ze schaamde zich ervoor. Ze vroeg hulp aan de andere dames van de groep, wat kon ze eraan doen? Ze wilde het liefst er zo snel mogelijk vanaf.

Wat ik zag was geen dikke vrouw, geen vetrollen, geen raar lichaam.

Ze was mooi en had vrouwelijke rondingen. Dat was wat ik zag. Een mooie vrouw, die erg onzeker was over zichzelf en ik vond het verschrikkelijk. Waarom haalt ze zichzelf zo naar beneden? Waarom is ze niet goed genoeg? Of niet mooi genoeg? Gewoon zoals ze is. Ik vond haar mooi.. Maar blijkbaar vond ze zichzelf niet mooi en het deed mij pijn om te zien dat ze ongelukkig was met haar mooie lichaam en prachtige heupen. Nee, ze was niet ultra slank of super gespierd, maar ze was vrouw. In mijn ogen een prachtige vrouw en ik vond het verschrikkelijk om te zien dat ze zichzelf niet kon waarderen en naar beneden haalde.

Moeten we dan allemaal voldoen aan een ideaalbeeld?

En wat is dat ideaalbeeld? Naar mijn weten is dat een door de media ontwikkeld beeld van de vrouw. Skinny of strong en het liefste allebei. Is dat realistisch? Tja, slank zijn heeft vele gezondheidsvoordelen. Maar de media schept een beeld dat niet meer realistisch is en veel vrouwen gaan daar massaal in mee. Ik zie genoeg vrouwen op Facebook die een prachtig lichaam hebben en zichzelf nog steeds niet genoeg vinden. Ze willen perfect zijn en kunnen het maar niet bereiken.

Maar perfect bestaat niet..

Hoe kan je iets bereiken wat er niet is? Zelfs de modellen in de media zijn gephotoshopt en dragen drie lagen make-up. Waarom kan je niet tevreden zijn met wie je bent? Jezelf waarderen om de persoon die je bent?

Veel vrouwen (maar ook jongere meiden) denken dat als ze afvallen dat ze gelukkig zullen zijn. “Als ik tien kilo kwijt ben, dan ben ik gelukkig!” Waarom kan je niet nu al gelukkig zijn? Even voor de duidelijkheid, ik ben niet tegen afvallen. Maar o zo veel vrouwen hangen hun geluk af van hun gewicht.. En dat vind ik verschrikkelijk. Vrouwen die ongelukkig zijn met hun gewicht en hun lichaam, terwijl geluk zoveel meer is dan uiterlijk. Genieten van het leven hangt echt niet af van een cijfer op de weegschaal, dames!

Op deze manier praten veel dames zichzelf een minderwaardig zelfbeeld aan. Soms zelfs een stapje erger, richting anorexia. Ze vinden zichzelf niet mooi genoeg, wat ze ook doen. Ik zou graag vrouwen willen inspireren op mijn blog om van zichzelf te gaan houden. In dit blog bericht moest ik mijn frustratie even kwijt. Elke keer als ik een vrouw zie die zichzelf naar beneden haalt, word ik er verdrietig van. Laten we onszelf waarderen. Onszelf waarderen met imperfecties, onszelf waarderen om wie we zijn.

Liefs, Larissa van She loves fit

Larissa is een motivator en inspirator op het gebied van een gezonde levensstijl, gecertificeerd fitnesstrainer en Hoop Love Coach. Ze eet plantaardig, hoepelt en wandelt graag en houd van een gezond en gelukkig leven.

Larissa is een motivator en inspirator op het gebied van een gezonde levensstijl, gecertificeerd fitnesstrainer en Hoop Love Coach. Ze eet plantaardig, hoepelt en wandelt graag en houd van een gezond en gelukkig leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *